Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα: Γιορτάζοντας την υγεία, την ευεξία και την ένωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου και έχει ως στόχο να αναδείξει τα οφέλη της πρακτικής της γιόγκα στην υγεία και την ευημερία του ανθρώπου. Η γιόγκα είναι μια παραδοσιακή πρακτική που περιλαμβάνει σωματικές και αναπνευστικές ασκήσεις καθώς και διάφορες μορφές διαλογισμού. Οι πρακτικές αυτές έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αντιμετώπιση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη συγκέντρωση, την ευλυγισία και την αντοχή του σώματος.
 
Η γιόγκα δεν αποτελείται μόνο από αυτές τις πρακτικές, αλλά και από δύο σημαντικά βήματα προς την εξέλιξη του εαυτού μας και κατ' επέκταση και της κοινωνίας μας.
 
Τα yamas και niyamas, που δεν θα έπρεπε να ξεχνάμε ποτέ, αποτελούν τα θεμέλια της πρακτικής της γιόγκα και περιλαμβάνουν μια σειρά από αρχές και δεοντολογία που πρέπει να ακολουθούν οι ασκούμενοι. Τα yamas αναφέρονται στις κοινωνικές και ηθικές αρχές, όπως η μη βία, η ειλικρίνεια, η πληρότητα, η εγκράτεια και η ικανότητα να μην έχουμε προσκόλληση. Από την άλλη πλευρά, τα niyamas αναφέρονται στις προσωπικές αρχές και διαθέσεις, όπως η ικανότητα να αποδεχόμαστε τον εαυτό μας και η διαλογιστική πρακτική και η δέσμευση σε έναν στόχο.
 
Η σημασία των yamas και niyamas στην πρακτική είναι μεγάλη καθώς βοηθούν τους ασκούμενους να επιτύχουν μια ενσυναίσθηση με τον εαυτό τους και το περιβάλλον τους, καθώς και να αποκτήσουν μια ισορροπημένη και υγιή προσωπικότητα.
Στην πρακτική της γιόγκα, η έννοια της κοινότητας (sangha) έχει επίσης μεγάλη σημασία. Οι δάσκαλοι γιόγκα θα ήταν χρήσιμο να ενώνουν τις δυνάμεις τους και να συνεργάζονται με αλληλεγγύη και αμοιβαίο σεβασμό, αντί να ανταγωνίζονται ή να αντιπαλεύουν μεταξύ τους.
 
Η παγκόσμια ημέρα γιόγκα είναι μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε τα οφέλη της πρακτικής της γιόγκα στην υγεία και την ευεξία μας. Μέσα από την πρακτική μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη φυσική και ψυχική μας κατάσταση και να επιτύχουμε μια πιο ισορροπημένη και ενσυναίσθητη σχέση με τον εαυτό μας και το περιβάλλον μας.
 
Πέρα από τα οφέλη για την υγεία, η πρακτική της αναδεικνύει τη σημασία της ενότητας και αλληλεγγύης στην κοινότητα της γιόγκα και μας βοηθά να αναπτύξουμε μια πιο ενωμένη και ειρηνική κοινωνία. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε έναν ηθικό και υγιή τρόπο ζωής, καθώς και να ενισχύσουμε τον σεβασμό και την αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας.
 
Για αυτόν τον λόγο, η παγκόσμια ημέρα γιόγκα είναι μια υπέροχη ευκαιρία να ενσωματώσουμε την πρακτική της γιόγκα στη ζωή μας και να αναπτύξουμε μια πιο ευαισθητοποιημένη σχέση με τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας. Ας γιορτάσουμε την παγκόσμια ημέρα γιόγκα και ας ανανεώσουμε τη δέσμευσή μας για μια πιο ισορροπημένη και ενσυναίσθητη ζωή!
 

 

Βρείτε το Εβδομαδιαίο μας Πρόγραμμα και ξεκινήστε την πρακτική σας μαζί μας τώρα!

 

* Το Re-Treat Yoga Studio διοργάνωσε για 6 συνεχόμενα χρόνια την εκδήλωση Soul Yoga Event, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα στα Χανιά της Κρήτης. Αυτήν την χρονιά η εκδήλωση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγο αυξημένων υποχρεώσεων. Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 στις 7:30μ.μ. στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, θα πραγματοποιηθεί ένα δωρεάν μάθημα γιόγκα. Προσκαλούμε όλους τους παλιούς και νέους μαθητές να συμμετέχουν σε αυτήν την όμορφη πρακτική. Δεσμευόμαστε για την συνέχιση της εκδήλωσης αυτής που τόσο αγαπήσατε, την επόμενη χρονιά με πολλές εκπλήξεις. Μείνετε συντονισμένοι!